Kees van der Staaij bij PauwDe SGP wil via crowdfunding een publiekscampagne financieren om duurzame liefde en trouw te promoten. Dat maakte partijleider Kees van der Staaij bekend in het programma Pauw. De SGP wil via crowdfunding een publiekscampagne financieren om duurzame liefde en trouw te promoten. Dat maakte partijleider Kees van der Staaij bekend in het programma Pauw.

Kees van der Staaij bij PauwDe partij hekelde al eerder de overspelreclames in het publieke domein omdat dit veel schade en leed veroorzaakt. Met een prikkelende campagne met positieve teksten wil Van der Staaij “een krachtig maatschappelijk tegengeluid laten klinken”.

Ook komt er een website met verwijzing naar adviezen om relaties “te verfrissen en versterken”.

Van der Staaij: “Het afkeuren van overspel in het huwelijk is een politiek taboe, terwijl overspel zoveel kinderen en relaties beschadigt. Ik vind het bizar dat er mensen zijn die grof geld verdienen met oproepen om je eigen partner te bedriegen. Politiek Den Haag kijkt de andere kant op, en daarom willen we een maatschappelijk signaal afgeven om de waarde van trouw in relaties te onderstrepen. Ik denk aan een basisbedrag van anderhalf ton, maar het liefst wel twee of drie keer zoveel, om een heldere en krachtige boodschap via billboards af te geven.”