Schoolkrantinterview met de pausWat heeft de paus nu weer gezegd? Alweer verwijzen we naar een blog-bij­drage van Anton de Wit, ditmaal over een inter­view dat de paus gaf waar kenne­lijk veel journa­listen sensatie van wisten te maken. Wat heeft de paus nu weer gezegd? Alweer verwijzen we naar een blog-bijdrage van Anton de Wit, ditmaal over een interview dat de paus gaf waar kennelijk veel journalisten sensatie van wisten te maken.

Schoolkrantinterview met de paus“Dit wil ik toch even gezegd hebben over het spraakmakende interview dat Antonio Spadaro van La Civiltà Cattolica met paus Franciscus hield: het leest als een schoolkrantinterview. Een brugklasser meldt zich met knikkende knieën bij het hoofd van de school. “Rector Prinssen biedt mij warme chocolademelk aan, en vraagt hoe het nu met mijn aardrijkskundebijlessen gaat. Op zijn bureau staat een foto van zijn vrouw en zijn kinderen en zijn hond. Ik pak mijn kladblok uit mijn tas en stel de eerste vraag die ik had opgeschreven: ‘Wat is uw lievelingseten?’ Rector Prinssen kijkt me streng en peinzend aan. Ik informeer of de vraag misschien té persoonlijk was, maar hij gebaart dat het wel goed is. ‘Sperziebonen met een slavinkje’, antwoordt het schoolhoofd dan beslist.”

“Nou ja, dat werk. En dat dan bijna dertig pagina’s lang, want in een interview met de directeur durf je als brugpieper natuurlijk geen woord te schrappen.”