Kuisheidsring Love WaitsEen Britse middelbare school in Horsham, Sussex, heeft een 16-jarige scholiere verboden een zogenoemde 'kuisheidsring' aan haar vinger te dragen. Hiermee liet zij zien kuis te willen leven tot het huwelijk. Kuisheidsring Love WaitsEen Britse middelbare school in Horsham, Sussex, heeft een 16-jarige scholiere verboden een zogenoemde 'kuisheidsring' aan haar vinger te dragen. Hiermee liet zij zien kuis te willen leven tot het huwelijk.

De school had de scholiere voor de keus gesteld:  de ring af of van school gestuurd worden, aldus de BBC vrijdag.

Omdat Lydia Playfoot beide niet wilde, spande ze een proces aan tegen de school. Het meisje draagt de ring met daarop een bijbeltekst, sinds haar veertiende aan haar vinger. Ze wil daarmee kenbaar maken dat ze niet doet aan seks voor het huwelijk. "In de bijbel staat dat je zuiver moet blijven en dit is mijn manier om mijn geloof uit te drukken", aldus Playfoot.

Seksuele onthouding wordt gepropageerd door de Amerikaanse organisatie Silver Ring Thing die ook in Engeland aan populariteit wint.

De scholiere beschuldigt de school van discriminatie van christenen die een dergelijke ring dragen. Ze wees erop dat sikhs en moslims wel armbanden en hoofddoekjes mogen dragen als religieuze symbolen.

Volgens haar advocaat heeft de school de mensenrechten geschonden met het ringverbod. Volgens de schoolleiding is het dragen van een ring niet in overeenstemming met de kledingvoorschriften van de school. (ANP)