Schatkist vol herinneringenKinderen verzamelen van alles tijdens de vakantie: van schelpen, vreemde munten, toegangskaartjes, postzegels tot stedenkaarten en vliegtickets. Om al deze spulletjes netjes op te bergen, kun je een ‘schatkist vol herinneringen’ maken. Schatkist vol herinneringenKinderen verzamelen van alles tijdens de vakantie: van schelpen, vreemde munten, toegangskaartjes, postzegels tot stedenkaarten en vliegtickets. Om al deze spulletjes netjes op te bergen, kun je een ‘schatkist vol herinneringen’ maken.

Wat heb je nodig? Om een mooie schatkist te maken, heb je een oude schoenendoos nodig en allerlei vakantieherinneringen om op de buitenkant van de doos te plakken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruiken: foto’s en plaatjes van de vakantiebestemming, land- en of wegenkaarten, het menu van jullie favoriete restaurant, toegangskaartjes van musea en pretparken, vakantiebrochures, eigengemaakte tekeningen en misschien wel wat buitenlands geld.

Beplak de kist met de verzamelde vakantieherinneringen. Op de doos kun je in het groot de naam van jullie vakantiebestemming en de periode zetten. Zo kun je gemakkelijk de juiste vakantieherinneringen terugvinden.

De schatkist kan je kind gebruiken om daar ansichtkaarten en/of brieven van vakantievriendjes in te bewaren. Ook kunnen in de ‘koffer vol herinneringen’ schelpen, foto’s, souvenirs, een vakantiedagboekje en vakantiespeelgoedjes worden opgeborgen.

(bron: www.jongegezinnen.nl)