SarahMijn vrouw is onlangs 50 jaar geworden. Ze is de jongste van negen kinderen. We hadden dus al verschillende broers en zussen meegemaakt die 50 jaar gevierd hebben. In hun familie is het toch wel een gewoonte extra aandacht aan de 50 jaar te geven en om iets met een Sarah, of voor de heren Abraham, te doen. Mijn vrouw is onlangs 50 jaar geworden. Ze is de jongste van negen kinderen. We hadden dus al verschillende broers en zussen meegemaakt die 50 jaar gevierd hebben. In hun familie is het toch wel een gewoonte extra aandacht aan de 50 jaar te geven en om iets met een Sarah, of voor de heren Abraham, te doen.

SarahMijn vrouw wilde het graag thuis vieren. In drie groepen, anders werd het teveel om fatsoenlijk in ons huis te vieren. De zondag voor haar verjaardag kwam haar familie. Leuk was vooral een lied en gedicht dat ze gemaakt hadden. Leuk om te zien hoe ze tegen hun jongste zus aankeken. We hebben een feest gegeven van 16u00 uur tot 20u00. In het huis moest er wel het een en ander aangepast worden om voor iedereen een plaats te creëren. Grote langwerpige tafel in de woonkamer gemaakt.

Via de garage binnenkomen en daar op stoelen de jassen kwijt. Jassen zijn er in de winter bij zoveel bezoek veel te veel voor de reguliere kapstok. Na de ochtendmis hebben wij als gezin met z'n zessen alles voorbereid en werden er broodjes gesmeerd en allerlei hapjes gemaakt. De soepen waren de avond er voor al door mijn vrouw gemaakt. Dat is iets dat ze vroeger ook al vaak deed, zo hoorden onze jongens van een oom.

En toen was het zover: alles was gereed voor de ontvangst van zo'n 30 familieleden. Allereerst was er het apéritief drankje waarmee de toost werd uitgebracht, met pianobegeleiding van een lied dat iedereen mee mocht zingen als ze het kenden. Het lied was "lang zal ze leven", dus iedereen zong wel mee. Daarna een hele tijd borrelen met allerlei hapjes en drankjes en vervolgens soep met broodjes en als afsluiting de feestelijke taart met koffie en thee.

Van haar familie heeft ze en e-reader gekregen. Gemakkelijk voor haar polsen. Geen zware boeken meer. Bovendien houdt mijn vrouw wel van dergelijke apparaatjes. Ook het avondgebed leest zij van de e-reader af. Gedownload via de site van De Tiltenberg. Geen gezoek en geblader meer in het dikke getijdenboek. Haar boek was behoorlijk stuk, losgelaten kaft en zo, dus de e-reader kwam keurig op tijd.

SarahMijn familie en wat vrienden kwamen de zondag na haar verjaardag. Weer ongeveer met hetzelfde concept dat goed bevallen was. Overigens heeft ze mijn kado nog niet ontvangen. Een grote rechthoekige tafel met zes mooie stoelen. Ik heb tijdelijk een maquette van de duplostenen aangeboden. Een tafel, een vader en moeder-poppetje en vier jongens met de handen juichend in de lucht en een petje op. 

Op haar verjaardag, woensdag kwamen zo'n 10 dames van de Mothers Prayers. Ik had vrij genomen maar moest toen van de taart naar de wortelkanaalbehandeling. Enorme pijn in mijn linker achterste kies. Veel medeleven van de dames.

Mijn vrouw houdt niet zo van veel aandacht en opvallen. In de voorbereidingen op het feest opperde ik tijdens brainstormen voorzichtig wat zij ervan zou vinden als ik een Sarahpop van vier meter, die ik kon huren, in de voortuin zou zetten. Afschuwelijk was haar reactie. Nou, dan wil ik het natuurlijk ook niet. Toen het twee dagen later flink was gaan sneeuwen opperde zij bij wijze van grap  dat ik wel een Sarah-sneeuwpop kon maken.

SarahEen geweldig idee. Heel origineel. Het was geen plaksneeuw. Vooral het hoofd, of de kop, was moeilijk te maken. Een masker van carnaval dacht ik eerst nog, maar dat stond van geen kanten. Uiteindelijk bracht een kussensloop, met daarin sneeuw, uitkomst. Daarin als neus de traditionele wortel. Als mond vond ik een banaan wel passend. De kromming zo, dat het een lachende mond was. Omdat ik geen geweldig boetseerder ben heb ik er voor de zekerheid aan de hark, een van de armen, een bordje met Sarah gehangen. Iedereen vond het een geweldig idee. 

De Sarah versiering en de slingers en enkele geplastificeerde afbeeldingen van sarah hebben een week gehangen. Deze moeten nog terug naar een van de zussen die ze bewaard had van haar 50 jarig feest.