Staatssecretaris Sander DekkerStaats­secretaris Sander Dekker heeft de woede op zijn hals gehaald van de ouders die vorig jaar tegen het contro­ver­siële programma ‘Dokter Corrie’ van NTR op de basis­school hebben gepro­tes­teerd. Staatssecretaris Sander Dekker heeft de woede op zijn hals gehaald van de ouders die vorig jaar tegen het controversiële programma 'Dokter Corrie' van NTR op de basisschool hebben geprotesteerd.

Het programma-onderdeel 'Dokter Corrie' tijdens het Schooltv Weekjournaal stuitte vorig jaar op veel protest en een petitie toen het Comité Bezorgde Ouders liet weten dat zij het hún taak achten en niet die van een taakomroep, hun kinderen seksuele voorlichting te geven.

Staatssecretaris Sander DekkerNa een pauze van enkele weken is het onderdeel weer terug. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen treedt op in de eerste uitzending van 9 mei. Het Comité Bezorgde Ouders laat weten het te voelen als een klap in het gezicht. In een persbericht schrijft het Comité:
“Een staatssecretaris hoort neutraal te zijn. Maar tegen een enorme groep verontruste ouders zegt hij hiermee: Ik ben wel staatssecretaris, maar niet van jullie.”

En verderop:
“De 12.000 ouders boden een petitie aan en vroegen staatssecretaris Dekker om de vrijheid van ouders om hun kind op het gebied van seksualiteit zelf te kunnen begeleiden, te waarborgen. Toen al wuifde hij de kritiek van de ouders op Dokter Corrie weg. Nu gaat de staatssecretaris nog veel verder. Hij schuift zelf aan bij dokter Corrie.”

En “Dekker praat weliswaar over een niet controversieel onderwerp, zijn grote neus, maar toch is zijn optreden een handtekening onder het programma. (…) Een van de initiatiefneemsters zegt: ‘Het opvoeden van kinderen en het meegeven van normen en waarden is een taak van de ouders en niet van de overheid of een publieke taakomroep. Dekker laat nu zijn ware aard zien: seksuele opvoeding ziet hij als een taak van de staat. Als iets wat van bovenaf geregeld moet worden. En dat vinden wij heel erg eng.’ Het Comité Bezorgde Ouders vindt dat de voorlichting die wekelijks op schooltv wordt uitgezonden riekt naar staatsopvoeding op een onderwerp waar juist persoonlijke begeleiding een must is.”

Wie zich vorig jaar er hard voor heeft gemaakt dat zijn/haar kind gevrijwaard blijft van het programma-onderdeel Dokter Corrie zal opnieuw bij de school aan de bel moeten trekken. De NTR laat zich aan niets gelegen liggen en gaat door met 10- en 11-jarigen een eenzijdig, controversieel en ongenuanceerd beeld van seksualiteit voor te schotelen.