Perfecte babyMet de toekenning van ruim 23 miljoen dollar aan de ouders van een gehandicapt kind wordt het signaal afgegeven dat de samenleving op weg is naar ‘ontwerpkinderen’. Perfecte babyMet de toekenning van ruim 23 miljoen dollar aan de ouders van een gehandicapt kind wordt het signaal afgegeven dat de samenleving op weg is naar ‘ontwerpkinderen’.

De recente rechtszaak in Florida waarin een jury 23,5 miljoen dollar uitkeerde aan een echtpaar als “compensatie” voor de geboorte van een gehandicapt kind is een teken dat “de samenleving op weg is naar ontwerpkinderen”. Kinderen die niet perfect zijn, worden dan niet meer gewaardeerd. Dat zei een functionaris van de Katholieke Conferentie van Florida op 30 juli.

Een andere pro-life activist zei in een telefonisch interview: “Wie zijn wij om te beslissen wat een slechte geboorte is een wat een goede?” Op 24 juli besloot een jury in Tampa aan Daniel en Amara Estrada 23,5 miljoen dollar toe te kennen voor het levensonderhoud van hun 2 jaar oude zoon die met het Smith-Lemli-Opitz syndroom geboren was. Een ander deel van het uitgekeerde bedrag was smartengeld voor de ouders. (CNS)