Samen door het leven‘Samen door het leven’ is het derde magazine in de reeks rond de sacramenten waarin eerder ‘Opnieuw geboren, over de doop’ en ‘Licht aan de horizon, over leven na de dood’ verschenen. ‘Samen door het leven’ gaat over het christelijk huwelijk en richt zich tot wie zich wil voorbereiden op het huwelijk, maar vooral ook tot koppels die nog overwegen of ze al dan niet voor de kerk zouden trouwen. Samen door het levenJohan Van der Vloet en Ilse Cornu (redactie)

‘Samen door het leven’ is het derde magazine in de reeks rond de sacramenten waarin eerder ‘Opnieuw geboren, over de doop’ en ‘Licht aan de horizon, over leven na de dood’ verschenen. ‘Samen door het leven’ gaat over het christelijk huwelijk en richt zich tot wie zich wil voorbereiden op het huwelijk, maar vooral ook tot koppels die nog overwegen of ze al dan niet voor de kerk zouden trouwen.

In onze tijd zijn er heel wat samenlevingsvormen. Christenen nemen in deze waaier een eigen positie in. Ze geloven dat God als Liefde onvermoede steun en kracht aan hun samenzijn geeft. Ze ervaren dat Hij telkens weer nieuwe adem in hun relatie blaast. Hoe zien christenen samen door het leven gaan en hoe gaan ze de uitdaging van hun relatie aan? Waarom kiezen ze voor het huwelijk en noemen ze het een sacrament?

Met bijdragen van onder meer psychologen Fons Verhoelst en Danny Verstraeten en interviews met bisschop Patrick Hoogmartens, Jan De Wilde, Paul Severs, … en verschillende pakkende getuigenissen.

21 x 30 cm
68 blz. + extra katern 16 blz.
ISBN 978 90 8528 068 2
prijs € 4

Drukkerij / uitgeverij Halewijn