Ieren bidden rozenkrans voor het gezinDe Ierse katholieke Kerk roept gelovigen op zondag 5 oktober de rozenkrans te bidden, speciaal voor het gezin. Op die datum vangt de Bijzondere Bisschoppensynode aan in Rome over de ‘De pastorale uitdagingen van het gezin in de context van evangelisatie’. De Ierse katholieke Kerk roept gelovigen op zondag 5 oktober de rozenkrans te bidden, speciaal voor het gezin. Op die datum vangt de Bijzondere Bisschoppen­synode aan in Rome over de ‘De pastorale uitdagingen van het gezin in de context van evangelisatie’.

Ieren bidden rozenkrans voor het gezin“Wij nodigen alle parochies, gezinnen en religieuze gemeen­schappen uit om zich op rozen­krans­zondag aan de te sluiten bij het rozen­krans­gebed voor de gezinnen”, schrijft aarts­bisschop Eamon Martin van Armagh, namens de Ierse bisschoppen. De aartsbisschop vestigt er in de uitnodiging nog de aandacht op dat zondag 5 oktober wereld­wijd ook de ‘Dag van het Leven’ is. “Laten wij bidden dat het evangelie van het gezin trouw en met vreugde wordt verkondigd aan allen die zich in gebed tot Maria wenden.”

Zondag 5 Oktober is de zondag die het dichtst bij het Feest van O.L. Vrouw van de Rozenkrans (7 oktober) ligt. Boven­dien valt het samen met de 60ste verjaardag van het Mariajaar in 1954. De oproep voor het rozen­krans­gebed werd gedaan op de 350ste verjaardag van de Maria­verschijningen in de Ierse bedevaart­plaats Knock.