Rouvoet: regering kiest voor gezinsbeleidGezinnen gaan er per 1 januari 2009 “honderden euro’s per jaar op vooruit” zegt minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin in Katholiek Nieuwsblad van deze week. Volgens Rouvoet blijkt dat de gezinsnota een antwoord is “op de eenzijdige oriëntatie op arbeidsparticipatie”. Gezinnen gaan er per 1 januari “honderden euro’s per jaar op vooruit” zei minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin tegen KN.

Rouvoet: regering kiest voor gezinsbeleidRouvoets nieuwe gezinsnota betekent dat de regering “gekozen heeft voor een expliciet gezinsbeleid”. Bovendien is het volgens Rouvoet een antwoord “op de eenzijdige oriëntatie op arbeidsparticipatie, die gemakkelijk dreigt”.

Rouvoet reageert schouderophalend op de kritiek dat zijn gezinsnota “spruitjeslucht” verspreidt. “Niet interessant. Met permissie: als wij nu toch te rade zijn gegaan bij de gezinnen zelf!” en “Ik zou me pas echt zorgen maken als ik complimenten kreeg uit liberale en libertijnse hoek. Dan deed ik het niet goed.”

Volgend jaar organiseert Rouvoet een conferentie over het gezin, waarbij hij ook bedrijfsleven en vakbonden wil betrekken.

Lees het interview in Katholiek Nieuwsblad . (KN)