Buro van Grote VragenWaarom is het zo moeilijk om te vergeven? Hoe ziet de hemel eruit? Waarom treft het kwaad goede mensen? Wat is de betekenis van Pasen? In de jeugdserie Bureau voor Grote Vragen, die de RKK in de Goede Week dagelijks uitzendt, gaan kinderen en priester Roderick Vonhögen hierop in. Waarom is het zo moeilijk om te vergeven? Hoe ziet de hemel eruit? Waarom treft het kwaad goede mensen? Wat is de betekenis van Pasen? In de jeugdserie Bureau voor Grote Vragen, die de RKK in de Goede Week dagelijks uitzendt, gaan kinderen en priester Roderick Vonhögen hierop in.

Buro van Grote  VragenIn BGV, Bureau voor Grote Vragen, voor kinderen van 9 t/m 12 jaar, staan kinderen en hun levensvragen centraal. Salomé (12 jaar), Thérèse (12 jaar), Arie (13 jaar) en Martin (11 jaar) gaan vijf afleveringen lang samen op zoek naar de antwoorden op Grote Vragen rond vergeving, de schepping, het kwaad, het leven na de dood en Pasen. Hun zoektocht brengt hen per mountainbike op onverwachte locaties en bij bijzondere mensen.

De vier reporters trekken eropuit naar een politiebureau, een franciscaans milieucentrum, een revalidatiecentrum en een klooster om hun vragen af te kunnen vuren. Ook spreken ze kinderen en volwassenen op straat aan en vragen naar hun mening. Pastoor Roderick Vonhögen kruist regelmatig hun pad en staat hen graag te woord.

Bureau voor Grote Vragen is een crossmediaal concept. Naast het televisieprogramma is er de website een website, waar kinderen hun eigen Grote Vragen en Antwoorden kwijt kunnen. Bron in deze door Nachtzon Media geproduceerde serie is het boek Maar wie is God? van de Katholieke Bijbelstichting. De uitgever is van plan met de tv-serie en het boek een lespakket samen te stellen voor basisscholen en parochies.

Programmatijden

De uitzendingen van het RKK-jeugdprogramma Bureau voor Grote Vragen vinden plaats van
maandag 29 maart t/m vrijdag 2 april
dagelijks om 11.30 uur op Nederland 3, Zapp

Herhaling: op zaterdag 3 april om 12.50 uur
op zondag 4 april om 12.55 uur en op
maandag 5 april om 16.55 uur.

Iedere aflevering duurt 20 minuten.

Houdt tegelijktijd ook de bijbehorende website in de gaten.

Vraagje

Bij de redactie van Katholiekgezin.nl kwam meteen de vraag binnen hoe de kinderen naar het programma kunnen kijken als het om 11.30 uur wordt uitgezonden. Mochten jullie kinderen het op school tijdens school-tv tijd bekijken, dan is het wellichthet handig er zelf ook naar te kijken en er thuis over na te praten. Jullie kunnen, zoals het er nu naar uitziet, samen op de pc de aflevering bekijken. Eventueel kun je de uitzending ook zelf opnemen.