Kees van der Staaij bij Pauw over Rich Meet BeautifulNa de evi­dent ver­wer­pelijke reclame voor ontrouw van Second Love waar we eerder al over berichtten, is er nog een andere, minstens zo verwerpelijke reclame, namelijk voor het koppelen van jonge studentes aan rijke mannen. Na de evi­dent ver­wer­pelijke reclame voor ontrouw van Second Love waar we eerder al over berichtten, is er nog een andere, minstens zo verwerpelijke reclame, namelijk voor het koppelen van jonge studentes aan rijke mannen.

Kees van der Staaij bij Pauw over Rich Meet BeautifulOp woensdag 27 september zat Kees van der Staaij, fractie­voorzitter van de SGP, bij Jeroen Pauw om deze nieuwe vorm van ‘studiefinanciering’ aan de kaak te stellen. De politicus stelt dat het bedrijf achter Rich Meet Beautiful de regels die rondom prostitutie gelden in Nederland omzeilt.

De opzet is dat mooie studentes zich via het bedrijf gemakkelijk kunnen verbinden aan rijke sugardaddy’s om samen allerlei leuke dingen te doen. De discussie ging vervolgens over hoe waarschijnlijk het was dat het hierbij om strikt platonische relaties zou gaan. Van der Staaij wond er geen doekjes om dat de weinig onthullende reclames en de machtsverhouding in zo’n relatie weinig aan de verbeelding overlaten.

Het probleem is dat seks geen handelswaar zou moeten zijn en dat zo potentieel kwetsbare vrouwen (bijvoorbeeld studentes in geldnood) maar ook jonge vrouwen die nog niet goed de gevolgen van hun handelen overzien, in de richting van de prostitutie worden gelokt.