Foyer de Charité Marthe Robin te ThornIn het pittoreske witte stadje Thorn organiseert de Foyer de Charité 'Marthe Robin' vele bezinningsdagen en retraites. Behalve persoonlijke retraites zijn er dit jaar ook drie speciale retraites voor het hele gezin. Foyer de Charité Marthe Robin te ThornIn het pittoreske witte stadje Thorn organiseert de Foyer de Charité 'Marthe Robin' vele bezinningsdagen en retraites. Behalve persoonlijke retraites zijn er dit jaar ook drie speciale retraites voor het hele gezin.

Gezinsretraites

“Ook gezinnen zijn in ons huis van harte welkom.
Er zal in juli een retraite, en in april en september een weekend plaatsvinden met voor de kinderen een eigen programma, aangepast aan hun leeftijd. De prijs voor de kinderen wordt in overleg bepaald. Graag tijdig aanmelden. Een stil weekend begint vrijdagavond om 17.30 uur (18.00 uur broodmaaltijd) en eindigt zondagmiddag met een kop koffie om 16.00 uur.”

  • 12 – 14 april: Stil weekend met kinderopvang.
    Geloof, kun je daarvan leven?
  • 22 – 28 juli: Retraite met kinderopvang o.l.v. Foyervader A. Pierik.
    God en de wereld van vandaag.
  • 13 – 15 september: Stil weekend met kinderopvang.
    Woord van mensen, Woord van God.

Foyer de Charité

De Foyers de Charité zijn gemeenschappen van mannen en vrouwen die willen leven vanuit de genade van het doopsel. In elk van deze gemeenschappen vormen de leden als kinderen van Maria, de Moeder van de Heer, en onder leiding van een priester – de Foyervader – een christelijk gezin. Een gezin dat gekenmerkt wordt door een leven van gebed en werk.

"Wij willen op deze manier het licht van het Evangelie, de liefde tot de naaste en de liefde van en voor God beleven. Maar wij willen die liefde van God ook doorgeven. Daartoe bieden we in ons huis retraites in stilte aan."

De deelnemers aan deze retraites delen in het gezins- en gebedsleven van de gemeenschap, en ontvangen geloofsonderricht door de verkondiging van de priester. Deze wordt hierin gesteund door het gebed en werk van de leden van de Foyergemeenschap. Zij helpen ook bij de voorbereiding en animatie van de gebedsvieringen.