Radio Maria - Nieuw MarialiedRadio Maria heeft behoefte aan nieuwe Maria­liederen en heeft het idee opgevat om (liedjes)schrijvers te prikkelen nieuwe Maria­liederen te schrijven. Wat betekent Maria voor jou? Hoe zie je Maria? Wie was Maria? Radio Maria heeft behoefte aan nieuwe Marialiederen en heeft het idee opgevat om (liedjes)schrijvers te prikkelen nieuwe Marialiederen te schrijven. Wat betekent Maria voor jou? Hoe zie je Maria? Wie was Maria?

Radio Maria - Nieuw MarialiedWelk verhaal rondom een bedevaartplaats spreekt je aan? Wat wil je haar vragen? Allemaal thema’s die het begin kunnen zijn van een nieuw lied. Ook zijn we, naast compleet nieuwe liederen, op zoek naar nieuwe melodieën voor oude teksten. Neem bijvoorbeeld het Weesgegroet of het Magnificat. Het zou geweldig zijn om deze teksten te zingen voorzien van een nieuwe melodie.

Professionele opname en airplay

De beste inzendingen worden professioneel opgenomen in de studio’s van Radio Maria. En uiteraard worden de liederen gedraaid op de radio!

Teksten en liederen kunnen worden ingezonden tussen 21 februari en 7 april 2014. Een commissie buigt zich over iedere afzonderlijke inzending. Wanneer de commissie denkt dat het lied het waard is om opgenomen te worden dan kan ook direct een uitnodiging voor die opnamesessie volgen. Dit hoeft niet persé te wachten tot na 4 april.