Project HuwelijksvoorbereidingDe huwelijksvoor- bereidingen in bisdom Roermond worden tot grote tevredenheid van aanstaande paren al jaren gegeven door een team van een echtpaar en een priester. Vanaf nu is het project verkrijgbaar voor hen die ook deze vorm van huwelijksvoorbereiding willen gebruiken.
De huwelijksvoorbereidingen in bisdom Roermond worden tot grote tevredenheid van aanstaande paren al jaren gegeven door een team van een echtpaar en een priester. Vanaf nu is het gehele project verkrijgbaar voor hen die ook deze vorm van huwelijksvoorbereiding zouden willen gebruiken.

Project Huwelijksvoorbereiding“We hebben nog nooit zo ‘diep’ met elkaar gepraat als na deze avonden huwelijksvoorbereiding,” vertelde een verloofde. Samen met haar aanstaande had ze drie avonden ter voorbereiding op haar huwelijk gevolgd, georganiseerd door het Centrum voor Huwelijk & Gezin van het Bisdom Roermond. Deze avonden worden gegeven door een team van een echtpaar en een priester. De onderwerpen zijn de relatie, het sacrament van het huwelijk en seksualiteit & vruchtbaarheid.

Vanaf deze week is het hele project, fullcolor vormgegeven, te koop bij het Carolushuis . Het bestaat uit een vormingsmap, 15 tijdschriften ‘Ja, ik wil’ voor de bruidsparen en 30 folders. Inclusief verzendkosten kost het totaal 50 euro. Degenen die het project hebben aangeschaft, krijgen bij nabestelling korting op de tijdschriften en de folders.

De vormingsmap is bestemd voor het echtpaar en de priester die de avonden geven. Hierin staat praktische informatie, zoals het verloop van de avond. Verder is elk thema –relatie, sacrament en vruchtbaarheid- uitgewerkt. Over elk thema is achtergrondinformatie voor het team opgenomen. Dit zijn vooral compleet uitgewerkte lezingen die enerzijds theologisch zijn (‘de liefde tussen man en vrouw, icoon van de Drie-ene God’ en delen over de Theologie van het Lichaam), als praktisch (marriage encounter en de vijf talen van de liefde). Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een voorbeeld presentatie van een ander echtpaar. Het is de bedoeling dat elk team dat deze huwelijksvoorbereiding gaat geven de eigen presentatie samenstelt met de geboden materialen.

Het tijdschrift ‘Ja, ik wil’ is bestemd voor de verloofden. Hierin worden de drie thema’s op luchtige wijze nog eens behandeld aan de hand van getuigenissen.

Met de folder kunnen aanstaande bruidsparen worden uitgenodigd. Er staat algemene informatie in –zoals de thema’s van de avonden- en op een opgaveformulier. Met behulp van een inlegvel kan aangegeven worden waar en wanneer de avonden gegeven worden.

Voor meer informatie: chg@bisdom-roermond.nl