“Het gaat allemaal veel beter als één van de ouders thuis is”
Prof. A. KinnegingEen kind is het beste af als het opgroeit bij zijn biologische moeder en vader. Dat betoogt prof. A. Kinneging als reactie op de wekelijkse stelling van Katholiekgezin.nl. Dat betekent: de opvoeding niet overdoen aan professionele krachten van crèche, voor- en naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding. Prof. A. Kinneging op Katholiekgezin.nl over werk en opvoeding:

“Het gaat allemaal veel beter als één van de ouders thuis is”

Een kind is het beste af als het opgroeit bij zijn biologische moeder en vader. Dat betoogt prof. A. Kinneging als reactie op de wekelijkse stelling van Katholiekgezin.nl. Dat betekent: de opvoeding niet overdoen aan professionele krachten van crèche, voor- en naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding.

Prof. A. Kinneging De stelling op de site Katholiekgezin.nl luidde “Een werkende ouder is net zo goed als een ouder die fulltime voor de kinderen zorgt”. Van de respondenten meende 55% dat kinderen de fulltime zorg van één de ouders moeten ervaren, terwijl 29% antwoordde dat kinderen leren zelfstandig te leven als ze het voorbeeld krijgen van ouders die beiden werk en zorg combineren.

Volgens Kinneging, hoogleraar in Leiden en verbonden aan de Edmund Burke Stichting, is het een slechte zaak als beide ouders een veeleisende baan hebben, die een groot deel van hun tijd en aandacht opslokt. Daar moeten we volgens hem dan ook vanaf. Het gaat allemaal veel beter als één van beiden thuis is. En Kinneging betoogt dat er ook niets op tegen is als dat de vrouw is, aangezien zij doorgaans de zorgzamere is van de twee.

Katholiekgezin.nl wil het debat over deze en andere actuele gezinsthema’s verder op gang brengen. De sitebezoekers kunnen dan ook reageren op de stellingen en de column. De komende weken komen er stellingen rond gezinsvriendelijke parochies, het gezinsbeleid van de overheid en veilig internet voor kinderen op te staan.