Pro lifers gaan winnenOp de website van Katholiek Nieuwsblad is een artikel verschenen over de coverstory van het Amerikaanse Time Magazine: ‘Pro lifers gaan winnen’. Deze conclusie zal toch menig wenkbrouw doen fronsen. Op de website van Katholiek Nieuwsblad is een artikel verschenen over de coverstory van het Amerikaanse Time Magazine: ‘Pro lifers gaan winnen’. Deze conclusie zal toch menig wenkbrouw doen fronsen.

Pro lifers gaan winnen“Volgens de coverstory van het jongste Time Magazine is de pro-lifebeweging hard op weg de ‘abortusoorlog te winnen’. Het Amerikaanse tijdschrift wijst daarbij op juridische successen, veranderingen in de publieke opinie en de nieuwste ultrasone technieken die de ongeboren baby duidelijk herkenbaar in beeld brengen.”

Het artikel heeft als volledige titel “40 years ago, abortion rights activists won an epic victory with Roe v. Wade – They've been losing ever since”.

Het artikel is duidelijk geschreven vanuit het perspectief van de pro-choicebeweging en kan gelezen worden als aanmoediging om meer werk te maken van hun zaak. Het kan echter net zo goed gelezen worden als bemoediging voor de pro-lifebeweging, om nog een tandje bij te zetten!