Brabants Dagblad: Ouders willen alleen maar dat kinderen scorenIn de westerse wereld is de drang van ouders tot grenzeloze zelf­ont­plooiing van hun kinderen te ver door­geschoten. Dat zegt Tineke Bennema, schrijfster, die jaren­lang in het Midden-Oosten woonde en de opvoed­stijlen van de twee werelden met elkaar vergelijkt. In het Brabant Dagblad schreef ze er een opiniestuk over. In de westerse wereld is de drang van ouders tot grenzeloze zelfontplooiing van hun kinderen te ver doorgeschoten. Dat zegt Tineke Bennema, schrijfster, die jarenlang in het Midden-Oosten woonde en de opvoedstijlen van de twee werelden met elkaar vergelijkt. In het Brabant Dagblad schreef ze er een opiniestuk over.

Brabants Dagblad: Ouders willen alleen maar dat kinderen scorenVoor de individuele prestatie moet alles wijken, ook het belang van het gezin als geheel, van leeftijdsgenoten, buitenstaanders en de samenleving. “Geen wonder dat ze niet meer problemen weten te tackelen die te maken hebben met sociaal gedrag”, aldus Tineke Bennema. Zij pleit ervoor dat kinderen meer verantwoordelijkheid krijgen in het gezin. “Het bevordert zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. Bevorder gedrag dat rekening houdt met anderen: delen van bezit, tijd en inspanning en het opgeven van eigenbelang voor anderen.”

Beter bestaat niet!

Samuel Advies heeft in het kader van hun 25-jarig jubileum een theaterstuk laten ontwikkelen over dit thema: Beter bestaat niet!  Dit professionele en interactieve theater is te boeken voor school, parochie en jongerenwerk.