Premarriage CourseIn Aartsbisdom Utrecht gaat een diocesane werkgroep ‘Huwelijk en gezin i.o.’ voortvarend van start met het organiseren van een Pre-marriage course. Het betreft een cursus van vijf avonden ter voorbereiding op het huwelijk. In Aartsbisdom Utrecht gaat een diocesane werkgroep ‘Huwelijk en gezin i.o.’ voortvarend van start met het organiseren van een Pre-marriage course. Het betreft een cursus van vijf avonden ter voorbereiding op het huwelijk.

Premarriage CourseTijdens de gezinssynodes in 2014 en 2015 klonk de aanbeveling dat een goede huwelijksvoorbereiding en voortgaande begeleiding van gehuwden van groot belang zijn voor een sterke en blijvende relatie. Dit heeft paus Franciscus ook verwoord in de postsynodale apostolische exhortatie Amoris laetitia (19 maart 2016). Voor een goede huwelijksvoorbereiding kunnen aanstaande echtparen deelnemen aan de ‘Premarriage Course’ van het Katholiek Alphacentrum. Deze huwelijkscursus wordt al een aantal jaren in Utrecht gegeven.

Voorzitter van de diocesane werkgroep huwelijk en gezin i.o. vicaris R. Cornelissen: “Voor stellen die zich voorbereiden op hun huwelijk of die erover denken te gaan trouwen en op een leuke en inhoudelijke manier willen bouwen aan een blijvende relatie is het aan te bevelen aan deze cursus deel te nemen.”
De inleidingen zijn gebaseerd op christelijke uitgangspunten, vanuit de Traditie van de R.-K. Kerk. De cursus is heel praktisch en waardevol, zo benadrukt vicaris Cornelissen.

Er zijn vijf avonden over:

  • Communiceren
  • Toewijding
  • Conflicten oplossen
  • Liefde levendig houden
  • Gedeelde doelen en waarden

De avonden beginnen met een maaltijd samen met de andere stellen. Daarna zijn er korte inleidingen over de verschillende onderwerpen. De gesprekken tussendoor zijn met z’n tweeën. De inleidingen en een werkboek zijn daarbij de leidraad.

Op zondag 5 februari is de eerste avond van 17.30 tot 20.00 uur in het Thomas à Kempis Leerhuis, Broerestraat 12, 3532 CP Utrecht (bij de Gerardus Majellakerk). Gaby en Bert Buirma zullen de avonden leiden.

In het komend jaar zal de werkgroep huwelijk en gezin i.o. deze cursus ook op andere locaties in het aartsbisdom aanbieden.