Postzegel bij gelegenheid van de Wereldgezinsontmoeting in Philadelphia in oktober 2015De post­dienst van Vaticaan­stad heeft het ontwerp van de postzegel bij gelegenheid van de komende Wereld­gezins­dagen in Phila­delphia aan de wereld getoond. Postzegel bij gelegenheid van de Wereldgezinsontmoeting in Philadelphia in oktober 2015De post­dienst van Vaticaan­stad heeft het ontwerp van de postzegel bij gelegenheid van de komende Wereld­gezins­dagen in Phila­delphia aan de wereld getoond.

De postzegel met een waarde van € 2,30 toont gezinnen uit ver­schil­lende delen van de wereld tegen een achter­grond met elementen van de skyline van Philadelphia en de ‘Liberty Bell’ (beroemde en historische klok in Philadelphia, symbool van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en vrijheid in het algemeen).

Het Vaticaan is een stad­staat die zijn eigen postzegels uitgeeft en zelf zijn eigen Euro­munten slaat. De postzegel is alleen bruikbaar voor het versturen van post in Vaticaan­stad, maar dat zal de echte filatelist er niet van weer­houden deze bijzondere zegel te proberen te bemachtigen.