Pokémon GoDe hele wereld lijkt wel in de ban van Pokémon Go. Jong en oud loopt met een zombieblik op hun smartphone door dorp en stad, door het park, over privé-terrein, en zelfs in de kerk! Wat moeten we ermee? De hele wereld lijkt wel in de ban van Pokémon Go. Jong en oud loopt met een zombieblik op hun smartphone door dorp en stad, door het park, over privé-terrein, en zelfs in de kerk! Wat moeten we ermee?

Pokémon GoDat de kinderen, maar ook volwassenen, zonder uit te kijken zich op de openbare weg begeven om maar dat felbegeerde figuur te pakken te kunnen krijgen, is natuurlijk niet heel veilig. Dat deze hype in staat is om kinderen, die tot nu toe alleen maar met hun mobieltje op de bank hingen, naar buiten te krijgen op kilometerslange wandelingen, is een buitengewonen prestatie!

Op Facebook waren er twee benaderingen op deze Pokémon Go-rage die ons bijzonder opvielen. Zonder iemand in een kwaad daglicht te willen stellen en met de verzekering dat we beide postings bijzonder konden waarderen, houden we jullie niet langer in spanning:

Extra gezegend

Hugo Beukers, bij velen beter bekend als de kluizenaar van Warfhuizen plaatste deze opmerking op Facebook: Iedereen die hier in de kerk Pokemons probeert te vangen wordt extra gezegend. Met extra wijwater. Emmers vol.

Pokémon Go - opmerking Hugo Beukers

 

Een hoop jong volk met goede gesprekken

Kapelaan Patrick Kuis uit Oss gooide het over een andere boeg: Een hoop jong volk in combinatie met prima gesprekken. Prima Evangelisatiemiddel!

Pokémon Go - Patrick Kuis

 

Uitnodiging op de deur

Misschien is het een idee om op de prikborden van onze kerken deze poster op te hangen:

Pokémon Go - Kom binnen!