Poëziewedstrijd Bijbels MuseumHet Bijbels Museum in Amsterdam organiseert een poëziewedstrijd rondom het thema Afgunst. De wedstrijd vindt plaats in het raam van het project zonde, dat nog tot eind april in het museum loopt. Het project brengt zeven maanden lang telkens een andere zonde onder de aandacht. Het Bijbels Museum in Amsterdam organiseert een poëziewedstrijd rondom het thema Afgunst. De wedstrijd vindt plaats in het raam van het project zonde, dat nog tot eind april in het museum loopt. Het project brengt 7 maanden lang telkens een andere zonde onder de aandacht.

Wedstrijd

Poëziewedstrijd Bijbels MuseumHet Bijbels Museum nodigt jonge dichters (maximum 40 jaar) uit om hun gedachten over de zonde afgunst te verwoorden en die inspiratie te laten zijn voor een gedicht. De gedichtenwedstrijd wordt gehouden naar aanleiding van de Nederlandse Week van de Poëzie van 28 januari tot 3 februari.

Slotevent

Tijdens de poëzieweek nodigt het museum dichters uit hun gedichten in het museum voor te dragen. Op 3 februari mogen de finalisten van de poëziewedstrijd in een slotevent hun gedicht dan declameren. Aansluitend wordt de winnaar van de poëziewedstrijd gekozen en bekendgemaakt. De gedichten van de twee winnaars zijn nog de hele maand februari in het museum te zien.

Het Bijbels Museum is gelegen op de bovenste etage van het Cromhouthuis aan de Herengracht, een van Amsterdams mooiste grachtenhuizen.