PizzaIn de Ameri­kaanse staat Indiana is iets geks aan de hand. Een bijzon­dere reeks gebeur­te­nissen rond een wet die is onder­tekend, die eigen­lijk niets meer of minder is dan een bestaande wet op landsniveau. In de Amerikaanse staat Indiana is iets geks aan de hand. Een bijzondere reeks gebeurtenissen rond een wet die is ondertekend, die eigenlijk niets meer of minder is dan een bestaande wet op landsniveau.

Pizza Het gaat om de zogenaamde ‘religious freedom restoration act’, een wet om godsdienstvrijheid op staatsniveau te waarborgen. Er is veel te doen over het invoeren van deze wet in Indiana. Vreemd genoeg zijn soortgelijke wetten ingevoerd in 19 andere staten, maar bij de invoering in Indiana wordt er door liberaal Amerika plotseling veel amok gemaakt. Diverse celebraties hebben zich uitgesproken tegen de wet en op sociale media gonst het van afkeuring en minachting. Zij verwijzen consequent naar de wet als zou het een anti-homowet zijn en discriminatie in de hand werken.

Nou is er een pizzeria, Memories Pizza, van eigenaren Crystal en Kevin O’Connor, die in deze controverse doelwit is geworden van liberaal Amerika. Wat hebben ze gedaan? Crystal heeft donderdag, tijdens een TV-interview, vragen beantwoord. Ze zei dat ze er geen probleem mee heeft om homoseksuelen in hun restaurant te bedienen, maar dat het tegen haar christelijke principes ingaat om de catering te verzorgen voor een homohuwelijk.

Binnen enkele uren begonnen honderden bedreigingen binnen te komen op hun Facebook pagina en via Twitter, van fysiek geweld tot de oproep van een boycot. Een plaatselijke golfcoach van meisjes maakte het zo bont dat ze dreigde het restaurant in brand te steken!

Vrijdag zei Crystal tijdens een tweede interview door Dana Loesch op de radio dat ze ondergedoken was en geschorst van haar tweede baan en dus helemaal geen inkomen meer had. Geholpen door Dana is een GoFundMe campagne gestart – GoFundMe is een online website waarmee je een bepaald doel kunt presenteren waar mensen dan geld aan kunnen doneren.

Dit tweede interview is -zoals dat zo mooi heet- viraal gegaan, en heeft vrijdag meer dan 27.000 mensen ertoe gebracht een donatie te doen. De optelsom van alle donaties is ruim $ 824.000. De meeste donaties waren tussen de $ 10 en $ 50. Daarop zijn tegenstanders van de wet een petitie gestart om de geldinzameling voor de pizzabakkers te laten stoppen, zonder succes.

De dreigementen bleven echter komen. Recensiewebsite voor restaurants Yelp heeft op een bepaald moment al meer dan 6000 hatelijke reviews moeten verwijderen vanwege bedreigende of beledigende taal. Nieuwe hatelijke recensies kwamen sneller binnen dan ze konden worden verwijderd. Ook Dana Loesch en haar collega’s moesten het ontgelden. Collega Lawrence B. Jones III, die het idee opperde om een GoFundMe inzameling te houden, meldde op Twitter: “Now they are threatening my family!”– Ze beginnen nu mijn gezin te bedreigen!

Een bepaald deel van de LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) supporters voert een luidruchtige pest- en haatcampagne en laten zich daarmee van hun aller-slechtste kant zien. Uiteindelijk is de haatactie tegen de pizzeria botweg een aanval op het christendom. Lichtpuntje is dat een grote groep medestanders met hun donaties (helaas stilletjes) de gevolgen voor restauranteigenaren Crystal en Kevin tenietdoen.

Het wordt tijd dat christelijk Amerika opstaat en voor zijn religieuze vrijheid opkomt!