Ave Maria stadHet nieuwe stadje Ave Maria houdt 21 juli het eerste stadsfeest. Het stadje is bijzonder omdat het gebouwd is rond de katholieke Ave Maria Universiteit en een communiteit voor katholieken vormt. Grondlegger van de universiteit en stad is voormalig eigenaar van de pizzaketen Domino’s Tom Monoghan. Ave Maria stadHet nieuwe stadje Ave Maria houdt 21 juli het eerste stadsfeest. Het stadje is bijzonder omdat het gebouwd is rond de katholieke Ave Maria Universiteit en een communiteit voor katholieken vormt. Grondlegger van de universiteit en stad is voormalig eigenaar van de pizzaketen Domino’s Tom Monoghan.

Al in mei trokken de eerste bewoners van het katholieke stadje nabij Napels, Florida (VS) in hun nieuwe woning. Mike en Cecilia O’Shea, samen met hun dochters Maureen (3), Maggie (5) en Erin en Caitlin (7), zijn vanuit Tampa (VS) hiernaartoe verhuisd. Voor Mike en Cecilia biedt Ave Maria precies wat zij voor hun kinderen en zichzelf zochten. “Wij willen onze kinderen naar een katholieke school sturen met de hoogste standaard in onderwijs en discipline. En wij hechten aan een meer traditionele benadering in plaats van de moderne zienswijze die veel katholieke scholen hanteren.”
 
De kinderen in de lagere-schoolleeftijd ontvangen hun onderricht van de zusters die vlakbij wonen. De parochiekerk ligt nu op loopafstand. Het stadscentrum ligt daar omheen. De familie O’Shea woonden in Tampa zo’n 15 kilometer van de parochie en voelden zich afgesloten van de parochiegemeenschap. “Hier hebben we allemaal baat bij: we kunnen nu gemakkelijker onze tijd en inspanningen wijden aan school en de kerk.”

Mike heeft nu ook zijn werk op loopafstand en ze zijn blij in een stad te wonen waar de toegang tot activiteiten die niet tot een katholieke levensstijl horen beperkt zijn. “Mensen vragen ons wel eens of we ons niet van de echte wereld afsluiten. Maar dat doen we niet. Napels is de ‘echte wereld’ en dat ligt hier zo’n beetje aan het einde van de straat. Het is belangrijk dat kinderen niet worden blootgesteld aan dingen die hen echt kunnen schaden.”

De stad en de Ave Maria Universiteit zijn opgericht door de voormalig eigenaar van de pizzaketen Domino’s en filantroop Tom Monaghan.

Tijdens het stadsfeest op 21 juli kunnen bezoekers modelwoningen en de universiteit bekijken. (CNA / KN)

Zie ook www.avemaria.com