Kortfilm over FatimaHet Amerikaanse animatiebedrijf Pixar maakt een ‘kortfilm’ naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Maria­ver­schijningen in Fatima. Een voorproefje kan al bekeken worden dankzij RomeReports. Het Amerikaanse animatiebedrijf Pixar maakt een ‘kortfilm’ naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Mariaverschijningen in Fatima. Een voorproefje kan al bekeken worden dankzij RomeReports.

Pixar

Kortfilm over FatimaPixar Animation Studios, een Amerikaans bedrijf gespecia­li­seerd in het maken van animatie­films met behulp van computer­animatie, heeft een korte film gemaakt over het bekende Portugese bedevaarts­oord Fatima. In 2017 wordt immers gevierd dat de verschijningen van Maria aan drie herders­kinderen en het door duizenden mensen waargenomen ‘zonnewonder’ honderd jaar geleden plaatsvonden. “We vertellen het verhaal van Fatima, maar op een moderne manier”, vertelt producent Rui Pedro Oliveira.

Kortfilms

Pixar is onder andere bekend van de films Wall-E, Cars, Finding Nemo, Toy Story, Up, The Incredibles, Inside Out en recent Finding Dory. Eerder bracht Pixar ook al de indruk­wekkende kortfilm The Cathedral uit in 2002 en later de meermaals onderscheiden kortfilm Paperman, waar we eerder al eens over schreven.

100ste verjaardag Maria­verschijningen

De honderdste verjaardag van de Maria­verschijningen wordt op 13 mei 1917 gevierd. Tegen dan moet de productie klaar zijn. Naar verwachting zal paus Franciscus Fatima bezoeken bij gelegenhied van die honderdste verjaardag. De verfilming van de animatie begon drie jaar geleden, aldus Rui Pedro Oliveira. Bekende acteurs, die voor een Oscar genomineerd zijn, hebben hun steun verleend aan deze korte animatiefilm.

(bron: kerknet.be / RomeReports)