ThuisonderwijsAls het aan staats­secretaris Dekker van OCW ligt, verdwijnt binnen­kort het thuis­onder­wijs. De Neder­landse Vereniging voor Thuis­onderwijs heeft daarom een petitie opgezet waarin wordt gepleit voor behoud en verstevi­ging van de wettelijke basis van thuis­onderwijs. Als het aan staatssecretaris Dekker van OCW ligt, verdwijnt binnenkort het thuisonderwijs. De Nederlandse Vereniging voor Thuisonderwijs heeft daarom een petitie opgezet waarin wordt gepleit voor behoud en versteviging van de wettelijke basis van thuisonderwijs (TO).

ThuisonderwijsDe staatssecretaris van OCW, Sander Dekker, is van plan om thuisonderwijs (vrijstelling van schoolplicht art. 5.b. LPW) onmogelijk te maken. Dit blijkt uit zijn brief van juli 2013 aan de Tweede Kamer. De petitie is gericht aan de Tweede Kamer. De verwachte datum van aanbieding is 5 november 2013.

Vrijstelling van de leerplicht op grond van een richtingsbezwaar is een grondrecht in ons land. Dit verbieden betekent per definitie een einde aan de vrijheid van onderwijs en aan het recht van ouders om zelf te bepalen wat het juiste onderwijs is voor hun eigen kind.

De vereniging, en alle thuisonderwijzers in Nederland, richten tot alle geïnteresseerden het verzoek onderstaande petitie(s) te tekenen, ook al zou u zelf misschien niet voor thuisonderwijs kiezen. Als de plannen van staatssecretaris Dekker van juli 2013 doorgaan, zal ook het bijzonder onderwijs behoorlijk onder druk komen te staan en misschien zelfs verloren gaan. Een behoud van thuisonderwijs kan zorgen voor een goede manier om, in samenwerking met anderen, kinderen toch nog katholiek onderwijs te kunnen geven.