Tien mythen over het gezinMet verve ontzenuwt Peter Cuypers de mythe dat het traditionele gezin niet meer zou bestaan, en negen andere hardnekkige mythen over het gezin in onze dynamische samenleving. Peter Cuyvers is pedagoog, en werkte jarenlang bij de Nederlandse Gezinsraad, waar hij onderzoek heeft gedaan naar partner- en ouderschap. Momenteel heeft hij een eigen adviesbureau (Family Facts). Hij verzorgt daar ondere andere relatie- en ouderschapscursussen. Verlangt u nog terug naar de jaren vijftig? Niet nodig, want zoveel is er helemaal niet veranderd sinds die tijd. De familie Doorsnee bestaat nog steeds, en nog altijd zijn de rollenpatronen traditioneel. Moeder fulltime thuis, vader fulltime naar zijn werk, twee kinderen keurig op school, een hond en een kat, een huis met tuin, (slechts) één auto voor de deur… Waar vind je dat nog in Nederland?

Tien mythen over het gezinHet traditionele gezin heeft plaatsgemaakt voor de tweeverdieners die zich in de files tussen crèche en kantoor storten. De jeugd zit niet langer braaf op school of thuis, maar loopt op straat met de mobiele telefoon in de aanslag. Thuis wacht de magnetron, de spelcomputer en op elke kamer een televisie. Bovendien blijft oma op zondag eenzaam in het bejaardentehuis. En wat te denken van die miljoenen jonge alleenstaanden, die een swingend bestaan leiden…

Met verve ontzenuwt Peter Cuypers deze en negen andere hardnekkige mythen over het gezin in onze dynamische samenleving. Menigeen zal na het lezen van dit boek zijn mening over bijvoorbeeld de asociale jeugd van tegenwoordig en de wijdverbreide criminaliteit onder allochtone jongeren moeten bijstellen.

Peter Cuyvers is pedagoog, en werkte jarenlang bij de Nederlandse Gezinsraad, waar hij onderzoek heeft gedaan naar partner- en ouderschap. Momenteel heeft hij een eigen adviesbureau (Family Facts). Hij verzorgt daar ondere andere relatie- en ouderschapscursussen.

€ 9,95
ISBN 9789058601896
Tien mythen over het gezinBol.com