KidsPaus Benedictus heeft op de feestdag van de Onbevlekte Ontvangenis na het Angelus opgeroepen tot een betere bescherming van kinderen. Aan steeds jongere kinderen wordt door volwassenen een vals geluksideaal voorgespiegeld, waardoor ze in het doodlopende straatje van de consumptie terechtkomen. KidsPaus Benedictus heeft op de feestdag van de Onbevlekte Ontvangenis na het Angelus opgeroepen tot een betere bescherming van kinderen.

Aan steeds jongere kinderen wordt door volwassenen een vals geluksideaal voorgespiegeld, waardoor ze in het doodlopende straatje van de consumptie terechtkomen. Dat dreigt hen uiteindelijk tot wanhoop te leiden.

De paus sprak ook de vrees uit dat kinderen in onze consumptiecultuur steeds vaker zelf consumptievoorwerp worden. “De absolute waarde van liefde moet beschermd worden”.

De paus verwees tevens naar de honderdvijftigste verjaardag van de Mariaverschijningen in Lourdes, waar op dat ogenblik het Jubeljaar van start ging. Zaterdagnamiddag leidde de paus, in aanwezigheid van duizenden toeristen en inwoners van Rome, het gebed bij de bekende Mariazuil aan de Spaanse Trappen in Rome. (Kerknet)

Lees de volledige tekst bij rkdocumenten