Sociale MediaPaus Benedictus XVI heeft gemaand tot verantwoordelijk gedrag op internet en binnen sociale media. In zijn boodschap voor Wereldmediazondag 2011 pleit hij voor een eerlijke, open en respectvolle communicatiestijl. Paus Benedictus XVI heeft gemaand tot verantwoordelijk gedrag op internet en binnen sociale media. In zijn boodschap voor Wereldmediazondag 2011 pleit hij voor een eerlijke, open en respectvolle communicatiestijl.

Sociale MediaTegelijk wijst Benedictus op mogelijke gevaren. In het bijzonder jonge internetgebruikers kunnen in een soort parallelwereld vluchten, aldus de paus. Virtueel contact kan het persoonlijke, directe contact met mensen op alle vlakken van ons leven vervangen, onderstreept de paus in het maandag gepubliceerde document.

Hij roept ertoe op het enorme, veelzijdige potentieel van het internet zinvol te benutten. Daarbij moet ook de christelijke dimensie aanwezig zijn. De nieuwe technologieën moeten ten dienste van het totale welzijn van de mens en van de hele mensheid gesteld worden. “Wanneer ze verstandig gebruikt worden, kunnen ze ertoe bijdragen het verlangen naar zin, naar waarheid en naar eenheid te stillen, dat de diepste hunkering van de mens blijft”, aldus Benedictus. (KN/KNA)