Lieve paus FranciscusIn februari verschijnt er een kinderboek van de hand van paus Franciscus. Het is in het Italiaans getiteld ‘L’amore prima del mondo’, wat zoveel betekent als de eerste liefde van de wereld of de Liefde vóór de wereld. In februari verschijnt er een kinderboek van de hand van paus Franciscus. Het is in het Italiaans getiteld ‘L’amore prima del mondo’, wat zoveel betekent als de eerste liefde van de wereld of de Liefde vóór de wereld.

Lieve paus FranciscusHet boek – uitgegeven door Loyola Press – bevat de reacties van de Heilige Vader op brieven van kinderen uit de hele wereld. Pater Antonio Spadaro SJ, directeur van het tijdschrift ‘La Civiltà Cattolica’, had afgelopen maanden meerdere malen een ontmoeting met de paus in het Casa Santa Marta om hem spontaan te laten reageren op brieven van de kinderen.

Vragen

Wat deed God voor Hij de wereld schiep? “God had lief.”
Waarom hebben mijn ouders soms ruzie? “Ze zijn menselijk.”

Dit zijn enkele van de vragen die kinderen in de leeftijd van 6-13 uit 26 landen aan paus Franciscus hebben gesteld. Het gaat om kinderen uit o.a. Albanië, China, Nigeria en de Filippijnen.

Het boek zal in Italië op 25 februari worden gepresenteerd en in de rest van de wereld op 1 maart. Dat is kort na de release van het eerste boek van de Heilige Vader ‘De naam van God is Genade’. (Radio Vaticaan)