Paus pleit voor gezinsvriendelijke maatregelenPaus Benedictus XVI heeft maandag het recht op abortus aangeklaagd, dat sinds 30 jaar in Italië wordt toegestaan. Hij bestempelde abortus als een wonde die aan de samenleving werd toegebracht en riep op tot maatregelen ten gunste van het gezin. Paus pleit voor gezinsvriendelijke maatregelenPaus Benedictus XVI heeft maandag het recht op abortus aangeklaagd, dat sinds 30 jaar in Italië wordt toegestaan. Hij bestempelde abortus als een wonde die aan de samenleving werd toegebracht en riep op tot maatregelen ten gunste van het gezin. De paus zei dit bij de ontvangst van vertegenwoordigers van de ’Beweging voor het leven’.

’De verdediging van het leven is vandaag moeilijker geworden omdat er stilaan een mentaliteit is gegroeid die de waarde van het leven aantast’, aldus de paus tot de leden van de ’Beweging voor het leven’ die zich verzetten tegen het recht op abortus en tegen euthanasie.

’Het toelaten van zwangerschapsonderbreking heeft het probleem dat de vrouwen ondervinden niet opgelost’, aldus de paus. Het moederschap dient dringend beschermd, stelde Benedictus XVI.

Volgens de jongste cijfers van het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid is het aantal abortussen tussen 2003 en 2007 gedaald van 131.018 tot 127.038. Het aantal clandestiene abortussen daalt eveneens en bedraagt momenteel zo’n 15.000 per jaar. (RKnieuws.net)