Paus: meer aandacht in Rome voor gezinszakenPaus Benedictus heeft vrijdag gevraagd om meer aandacht voor gezinszaken in 2010. Hij zei dit tijdens een nieuwjaarstoespraak voor burgerlijke autoriteiten van de stad Rome en de omliggende regio. Paus Benedictus heeft vrijdag gevraagd om meer aandacht voor gezinszaken in 2010. Hij zei dit tijdens een nieuwjaarstoespraak voor burgerlijke autoriteiten van de stad Rome en de omliggende regio. Hij richtte de aandacht vooral op het gezin en de opvoeding van kinderen. Ook spoorde hij stadplanners aan “te denken vanuit de persoon” en niet slechts “slaapsteden” te bouwen.

Paus: meer aandacht in Rome voor gezinszaken Hij loofde het initiatief van enkele parochies die jonge gezinnen helpen werk en gezin te combineren. Het gaat hier om ‘oratoria (gebedsplaatsen) voor de kleintjes’, waar kinderen overdag verblijven terwijl de ouders werken.

Bij de opvoeding van de kinderen noemde de paus vooral een goede visie op seksualiteit van belang. “Iedereen ziet hoe belangrijk en urgent het is jongeren te helpen hun leven te plannen op basis van authentieke waarden, die verwijzen naar een verheven visie op de mens en die in het christelijke religieuze en culturele erfgoed een van hun meest verheven uitdrukkingen vindt”, aldus de paus. “Jonge mensen willen weten wie de mens is en wat zijn bestemming is. Zij zoeken antwoorden die hun de weg kunnen tonen die ze moeten gaan om hun bestaan te vestigen op eeuwige waarden.” De Kerk zegt ‘nee’ tegen bepaalde aspecten van seksualiteit, om zo ‘ja’ te kunnen zeggen tegen het leven. (Zenit)