Paus loopt Kruisweg van een gezinOp Goede Vrijdag, 6 april, zal paus Benedictus de traditionele Kruisweg in het Colloseum leiden. De teksten bij de kruiswegstaties zijn dit jaar geschreven door het echtpaar Danilo en Anna Maria Zanzucchi. Persbureua Zenit sprak met hen. Op Goede Vrijdag, 6 april, zal paus Benedictus de traditionele Kruisweg in het Colloseum leiden. De teksten bij de kruiswegstaties zijn dit jaar geschreven door het echtpaar Danilo en Anna Maria Zanzucchi. Persbureua Zenit sprak met hen.

Paus loopt Kruisweg van een gezinDanilo en Anna Maria Zanzucchi hebben vijf kinderen en zijn advisuers van de Pauselijke Raad voor het Gezin. In 1967 stichtten zij Beweging van de Nieuwe Gezinnen, wat een grote wens was van Chiara Lubich, de stichteres van de Focolare Beweging. Het doel van de Beweging van de Nieuwe Gezinnen is om het gezin weer de juiste waardering te geven. Het gezin. dat het basiselement is van de samenleving, staat vandaag de dag meer dan ooit bloot aan crises en aanvallen.

Danilo Zanzucchi zegt onder meer in het interview: "Het feit dat de paus een gezin heeft gevraagd om het gedachtegoed van de Kerk te verwerken in de teksten van de Via Crucis, lijkt een bewijs dat het gezin, in de Kerk zelf, niet alleen het onderwerp van evangelisatie is, maar een echte en goede 'weg' van de Kerk om het Evangelie te leven. (…) We hebben geprobeerd te zien welke correspondentie de kruisweg kan hebben met het leven van een gezin."

Het originele gesprek over de kruisweg, maar ook over de Beweging Nieuwe Gezinnen en over de problemen waar het gezin in de huidige samenleving voor staat, lees je hier

Televisie

  • Goede Vrijdag, 6 april – Kruisweg vanuit Rome – Ned 2 – 22.55 tot 23.25 uur
  • Stille Zaterdag 7 april – Paaswake vanuit Baarn – Ned 2 – 23.45 tot 01.00 uur
  • Eerste Paasdag 8 april – Urbi et Orbi vanuit Rome – Ned 2 – 12.00 tot 12.30 uur