Paus looft (groot)moeders voor geloofsoverdrachtPaus Franciscus heeft in zijn preek van maan­dag­morgen in de kapel van het gasten­huis van Santa Marta hulde gebracht aan de rol van moeders en groot­moeders bij de over­dracht van het geloof. Paus Franciscus heeft in zijn preek van maandagmorgen in de kapel van het gastenhuis van Santa Marta hulde gebracht aan de rol van moeders en grootmoeders bij de overdracht van het geloof.

Paus Franciscus: “Het geloof is een geschenk dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Daarbij vervullen vrouwen in de gezinnen een belangrijke rol.”

Paus looft (groot)moeders voor geloofsoverdrachtDat vrouwen zo'n belangrijke rol vervullen als wegwijzer voor het geloof is volgens Franciscus niet zo verwonderlijk. Hij verwijst naar het leven van Jezus, waarbij vrouwen ons toen al dichter bij hem brengen. "Het geschenk van het geloof komt tot ons door vrouwen, zoals Jezus door Maria tot ons kwam." Tegelijk zegt de paus dat vrouwen zich vandaag niet meer zo goed bewust zijn van hun rol bij de geloofsoverdracht.

“Wij kennen alle goede dingen van het geloof en kennen de catechismus. Maar hoe beleven wij dat geloof? Daarom is het belangrijk om dit geschenk elke dag te beleven en om het geloof tot leven te doen komen.”

(bron: kerknet.be)