Paus: Het gezin is zo waardevolPaus Franciscus heeft in een interview met de Argentijnse krant La Nación voor­uit­geblikt op de synode over het gezin, die zondag is begonnen. Dat meldt vaticanist Andrea Tornielli van La Stampa. Paus Franciscus heeft in een interview met de Argentijnse krant La Nación vooruitgeblikt op de synode over het gezin, die zondag is begonnen. Dat meldt vaticanist Andrea Tornielli van La Stampa.

Paus: Het gezin is zo waardevolDe paus zegt in het interview: “Het gezin is zo’n waardevol en belangrijk deel van de huidige maatschappij en de Kerk… Een groot deel van de nadruk is gelegd op de gescheidenen. Natuurlijk, deze zaak zal besproken worden. Maar voor mij zijn de nieuwe trends onder jonge mensen even belangrijk. Jonge mensen trouwen niet. Dit is de cultuur van vandaag. Veel jonge mensen geven er de voorkeur aan samen te leven zonder te gaan trouwen. Wat moet de Kerk doen? Hen van haar boezem weg werpen? Of zou zij hen moeten benaderen, hen begrijpen, en proberen het Woord van God naar hen te brengen? Ik geef de voorkeur aan de tweede optie.”

Daling aantal kerkelijke huwelijken

Tornielli wijst er nog op dat het aantal mensen dat in de Kerk trouwt, daalt. Zo werden van de 1329 huwelijken die in de eerste helft van dit jaar in Milaan plaatsvonden, er slechts 374 in een religieuze plechtigheid gesloten. (Katholiek Nieuwsblad)