Paus: Gezin belangrijkers dan ooit!Bij de afsluiting van zijn reeks algemene audiënties over het gezin op woensdag heeft paus Franciscus gezegd dat de rol van het gezin er nu meer op aan komt dan ooit. Bij de afsluiting van zijn reeks algemene audiënties over het gezin op woensdag heeft paus Franciscus gezegd dat de rol van het gezin er nu meer op aan komt dan ooit.

Paus: Gezin belangrijkers dan ooit!“Vandaag besluiten we onze reeks catechese over huwelijk en gezin, aan de vooravond van twee belangrijke internationale gebeurtenissen: de World Meeting of Families, volgende week in Philadelphia en de bisschoppensynode hier in Rome”, aldus de paus. “De laatste maanden hebben we, geleid door Gods woord, nagedacht over de eeuwige waarde van de band tussen man en vrouw voor de toekomst van heel de menselijke familie.”

Economische kolonisatie

“In het plan van de Schepper hebben huwelijk en gezin een wezenlijke rol bij het vormgeven van een steeds menselijker politiek, economisch en sociaal leven”, vervolgde de paus. “Deze rol komt er vandaag alleen maar nog meer op aan in een maatschappij die steeds meer onderworpen is aan technologie en aan vormen van economische kolonisatie, die ethiek ondergeschikt maken aan winst.”

Zegening

“Vanaf het begin”, aldus de paus, “vertrouwde God zijn schepping toe aan man en vrouw. Ondanks onze verwerping van zijn oorspronkelijke zegening blijft hij toezicht houden op onze inspanningen om van deze wereld ons gemeenschappelijk huis te maken. Op een bijzondere manier, door de komst van Jezus zijn Zoon, heeft Hij zijn woord gestand gedaan (vgl. Ge. 3:15) om ons in elke generatie te zegenen en te beschermen. Mogen gezinnen overal deze zegening ervaren!”

(Katholiek Nieuwsblad)

Vertalingen op RKDocumenten.nl