Voetwassing door paus FranciscusPaus Franciscus heeft in de afge­lopen Goede Week gelo­vigen opge­roepen om “de deuren van je hart te openen en om ‘naar buiten te treden’ de ander tegemoet, in de weten­schap dat het God is, die ons begeleidt en al ons handelen vruchtbaar maakt”. Paus Franciscus heeft in de afgelopen Goede Week gelovigen opgeroepen om “de deuren van je hart te openen en om ‘naar buiten te treden’ de ander tegemoet, in de wetenschap dat het God is, die ons begeleidt en al ons handelen vruchtbaar maakt”.

Voetwassing door paus FranciscusNadat de pauskeuze en de eerste vieringen van paus Franciscus uitgebreid op tv te volgen waren, heeft de paus in de afgelopen Goede Week uitdruk­kelijk gekozen voor een paar niet-publieke momenten: zo vierde hij de Witte Donderag­viering, waarbij we de instelling van de Eucharistie herdenken, in een kleine kapel in een gevangenis van Rome. Daar waste en kuste hij de voeten van een aantal geditineerden.

Wie goed Italiaans en/of Engels leest, kan alle teksten en veel foto's vinden op de site van het Vaticaan. Daar verschijnen tegen­woordig heel snel de teksten en andere berichten, ook in andere talen.

Ook de Pope App, die beschikbaar is voor Android en iOS is zeer actueel en biedt zelfs de mogelijk­heid live vieringen en pers­conferenties te volgen.

Katholiek Nieuwsblad houdt ook alles bij rond paus Franciscus, bijvoorbeeld

Natuurlijk zijn alle teksten ook te vinden op Rkdocumenten.nl