Paus Franciscus: Elk gezin een bijbelBij het begin van de buiten­gewone bisschop­pen­synode over het gezin zijn op het Sint-Pieters­plein 15.000 Bijbels uitge­deeld. De paus sloot zich tijdens het Angelus­gebed aan bij de actie en zei dat elk gezin een Bijbel moet hebben. “Het gezin heeft het Woord van God nodig.” Paus Franciscus: Elk gezin een bijbelBij het begin van de buitengewone bisschoppensynode over het gezin zijn op het Sint-Pietersplein 15.000 Bijbels uitgedeeld. De paus sloot zich tijdens het Angelusgebed aan bij de actie en zei dat elk gezin een Bijbel moet hebben. “Het gezin heeft het Woord van God nodig.”

Het gaat om een heel compacte uitgave van de Bijbel van 1.392 bladzijden, met een kleurenbijlage van 36 bladzijden. De Bijbelpublicatie wordt niet alleen via kerken en boekhandels verspreid, maar ook via luchthavens en supermarkten. De handige pocketbijbel wordt eveneens gratis verspreid als extra bijlage van Famiglia Cristiana, het meest gelezen tijdschrift in Italië.

De paus sloot zich tijdens het Angelusgebed aan bij de actie en zei dat er in elk gezin een Bijbel moet zijn. “Het gezin heeft het Woord van God nodig om met vertrouwen en hoop zijn weg te gaan. Maar de Bijbel is geen eenrichtingsverkeer. Het gezin heeft de Bijbel nodig. Niet om in regel te zijn, maar om die bij de hand te hebben en er vaak in te lezen, dagelijks, alleen of samen, vaak ’s avonds en in het bijzonder op zondag. Zo kan het gezin groeien en vooruitgang boeken in het licht en vanuit de kracht van het Woord Gods.”