Paus doopt 33 kinderenTraditioneel doopt de paus op het feest van de Doop van de Heer – dit jaar op zondag 11 januari – een aantal kinderen. De paus hecht grote waarde aan de Doop. Zo riep hij op Nieuwjaarsdag nog op elk jaar je doopdag te herdenken. Traditioneel doopt de paus op het feest van de Doop van de Heer – dit jaar op zondag 11 januari – een aantal kinderen. De paus hecht grote waarde aan de Doop. Zo riep hij op Nieuwjaarsdag nog op elk jaar je doopdag te herdenken.

Paus doopt 33 kinderenAls goede voornemen voor het nieuwe jaar nodigde paus Franciscus aan het begin dan dit jaar iedereen uit de eigen doopdag te gedenken. Het is goed aan deze gebeurtenis in je leven terug te denken, zei de paus op Nieuwjaarsdag. De rond 100.000 mensen op het Pietersplein riep hij op om thuis de datum van de eigen doop op te zoeken en die in de toekomst in ere te houden.

Het gaat erom het geschenk van het nieuwe leven dat aan dit sacrament verbonden is, nieuw te gedenken, aldus paus Franciscus. De doopdag is een bijzonder goede aanleiding God te bedanken. Paus Franciscus heeft zich op zijn eigen doopdag, 25 december, naar de Sixtijnse Kapel begeven en de nieuwe belichting daar bewonderd.

Precies in die kapel zal de paus, op het feest van de Doop van de Heer nu zondag, 33 kinderen dopen. Het gaat om 12 jongetjes en 21 meisjes. Zij zijn allen kinderen van Vaticaanse werknemers. Met het feest van de Doop van de Heer eindigt de liturgische Kersttijd en start de liturgische tijd door het jaar.