Paus Franciscus rijdt langs de deelnemers aan de Mars voor het LevenTot grote verrassing van de ruim 40.000 deelnemers aan de ‘Mars voor het Leven’ in Rome op zondag 12 mei, heeft paus Franciscus spontaan kort aan de Mars deelgenomen. Eerder al had de paus zijn steun uitgesproken voor het deelnemende burgerinitiatief ‘One of us’. Paus Franciscus rijdt langs de deelnemers aan de Mars voor het LevenTot grote verrassing van de ruim 40.000 deelnemers aan de ‘Mars voor het Leven’ in Rome op zondag 12 mei, heeft paus Franciscus spontaan kort aan de Mars deelgenomen. Eerder al had de paus zijn steun uitgesproken voor het deelnemende burgerinitiatief ‘One of us’.

In zijn Angelustoespraak – in de paastijd Regina Coeli-toespraak – riep paus Franciscus de Italianen op om de petitie van 'One of us' te ondertekenen. Dit burgerinitiatief pleit voor de bescherming van het menselijk embryo bij de Europese Commissie en wil dat de EU stopt met het financieren van projecten waar menselijke embryo's – soms speciaal hiervoor 'gekweekt' – worden gebruikt. Doel van 'One of us' is 1 miljoen handtekeningen voor 1 november 2013 te verzamelen. Zie ook eerdere berichten:

Na zijn toespraak reed de paus in de pausmobiel naar het einde van de Via Conciliazione waar de deelnemers aan de Mars voor het Leven zich hadden verzameld.