Heilige echtelieden die een voorbeeld zijn voor hun kinderenDe Kerk heilige echtgenoten en echtgenotes nodig heeft die hun kinderen door hun voorbeeld kunnen leren hoe je het beste je vrijheid kunt gebruiken. Dat zei paus Benedictus XVI tijdens roepingenzondag. De Kerk heilige echtgenoten en echtgenotes nodig heeft die hun kinderen door hun voorbeeld kunnen leren hoe je het beste je vrijheid kunt gebruiken. Dat zei paus Benedictus XVI tijdens roepingenzondag.

Heilige echtelieden die een voorbeeld zijn voor hun kinderenOp wereldroepingendag afgelopen zondag nodigde de paus bij het middaggebed op het Sint-Pietersplein de gelovigen uit te bidden voor alle soorten roepingen. “Vertrouw op de Heer, die voortdurend oproept tot heiligheid.” Na speciaal voor priesterroepingen en roepingen tot het gewijde leven te hebben gebeden, sprak de paus over de grote behoefte aan heilige echtparen: “ Het is ook nodig te bidden voor heilige echtgenoten en echtgenotes, die in staat zijn hun kinderen te laten zien, bovenal door hun voorbeeld, tot welke horizonten zij zich met hun vrijheid zouden moeten richten.”

De paus droeg de gebeden voor roepingen op aan de heiligen, die met hun getuigenis de volwassen vrucht hebben laten zien van de eenheid tussen de goddelijke roep en het menselijke antwoord. (Zenit/KN)