De paus bidt bij het kindje Jezus van PraagIn een emotioneel gebed heeft paus Benedictus XVI voor de stabiliteit van het huwelijk en voor het welzijn van alle kinderen op deze wereld gebeden. Dat deed hij bij het bekende beeldje van het Kindje Jezus van Praag.
In een emotioneel gebed heeft paus Benedictus XVI voor de stabiliteit van het huwelijk en voor het welzijn van alle kinderen op deze wereld gebeden. Dat deed hij bij het bekende beeldje van het Kindje Jezus van Praag.

Foto: AP  
De paus bidt bij het kindje Jezus van Praag
De paus bidt bij het kindje Jezus van Praag

Het was het eerste officiële optreden van de paus bij zijn bezoek aan Tsjechië. Na aankomst op het vliegveld van Praag ging hij naar de kerk van Onze Lieve Vrouw van de Overwinning, waar zich ook het bekende Kindje Jezus van Praag bevindt.

Tot de aanwezige gezinnen zei Benedictus dat “het beeld van het kind Jezus het mysterie van de menswording in herinnering roept”. (…) “Wij denken in het bijzonder aan jonge gezinnen die zo hard moeten werken om hun kinderen geborgenheid en een behoorlijke toekomst te bieden.”

“Mogen kinderen altijd worden bejegend met het respect en de aandacht die hen toekomt: zij zijn de toekomst en de hoop van de mensheid!”, aldus de paus.

Lees het volledige artikel bij Katholiek Nieuwsblad