paus bekrachtigt huwelijk en gezin Paus Benedict XVI heeft bij de bisschoppen van het Braziliaanse Sao Paulo aan het eind van hun Ad Liminabezoek aangedrongen op een sterk engagement voor het leven. Dat leven wordt tegenwoordig bedreigd door ideologieën en gedragingen die het reduceren tot handelswaar.

Paus Benedict XVI heeft bij de bisschoppen van het Braziliaanse Sao Paulo aan het eind van hun Ad Liminabezoek aangedrongen op een sterk engagement voor het leven. Dat leven wordt tegenwoordig bedreigd door ideologieën en gedragingen die het reduceren tot handelswaar.

Tegenover de bisschoppen van de regio van de staat Sao Paolo merkte de paus aan het einde van hun Ad liminabezoek op dat het huwelijk tussen een man en een vrouw, teken van Gods liefde en fundament van de samenleving, een fundamentele dimensie van de menselijke persoon is die niet kan niet worden gereduceerd tot een gebied van slechts medische en wetenschappelijke technieken.

Tenslotte, concludeerde de paus, moeten wij als ons bisschoppen bewust zijn van het heilige en transcendente karakter van het menselijk leven, omdat het leven vanaf de conceptie tot de natuurlijke dood behoort aan God.