Paus: ‘Systematische aanval op gezin’Paus Benedictus XVI verwijt de massamedia systematische de traditionele waarden van huwelijk en gezin aan te vallen. Maar ook de economie is verantwoordelijk voor de huidige crisis van huwelijk en gezin en de dalende geboortecijfers. Jonge paren zijn vaak gedwongen de stichting van een gezin uit te stellen.

Foto: AP  
Paus: ‘Systematische aanval op gezin’

Paus Benedictus XVI verwijt de massamedia systematische de traditionele waarden van huwelijk en gezin aan te vallen. Maar ook de economie is verantwoordelijk voor de huidige crisis van huwelijk en gezin en de dalende geboortecijfers. Jonge paren zijn vaak gedwongen de stichting van een gezin uit te stellen.

Dat zei de paus tegen de Slowaakse bisschoppen die op ad liminabezoek waren. Hij wees erop hoe Slowakije na de bevrijding uit de “tunnel van de vervolging” is blootgesteld aan het consumptiedenken, hedonisme, laïcisme en relativisme.

De Kerk heeft als opdracht door een degelijke opvoeding en goede priestervorming de religieuze waarden levend te houden. (KN/KNA)