Paus: ‘Kinderen hebben stabiel gezin nodig’Paus Benedictus XVI heeft opgeroepen tot onvermoeibare inzet voor stabiele en ordelijke gezins­verhoudingen. Kinderen zouden moeten opgroeien in een gezin met een moeder en vader, zei de paus maandag tegen de deelnemers aan de vergadering van de Pauselijke Raad voor het Gezin.
Paus: ‘Kinderen hebben  stabiel gezin nodig’Paus Benedictus XVI heeft opgeroepen tot onvermoeibare inzet voor stabiele en ordelijke gezinsverhoudingen. Kinderen zouden moeten opgroeien in een gezin met een moeder en vader, zei de paus maandag tegen de deelnemers aan de vergadering van de Pauselijke Raad voor het Gezin.

De basis voor een dergelijke gemeenschap vormt het huwelijk. Vader en moeder vullen elkaar aan in de opvoeding. Beide ouders zijn nodig voor de vorming van de persoonlijkheid en identiteit van de kinderen, benadrukte het hoofd van de Kerk. Daarnaast moeten de echtgenoten eraan herinnerd worden dat hun verbintenis een sacrament is.

Tegelijkertijd benadrukte de paus dat de seksualiteit als “positieve energie” en uitdrukkingsvorm van de relatie in de echtelijke liefde moet worden geïntegreerd.