Ik voel mij niet lekker“Talloze zieke en lijdende kinderen hebben dringend hulp en bescherming nodig.” Dit zei paus Benedictus XVI in zijn boodschap ter gelegenheid van wereldziekendag op 11 februari. “Talloze zieke en lijdende kinderen hebben dringend hulp en bescherming nodig.” Dit zei paus Benedictus XVI in zijn boodschap ter gelegenheid van wereldziekendag op 11 februari.

Ik voel mij niet lekker“De Kerk is het gezin van God in de wereld en moet zorgdragen voor haar leden, in het bijzonder zieke en lijdende kinderen.” De paus drong er bij katholieken op aan dat ze niet onverschillig zijn voor het lijden van deze “zwakste en meest weerloze schepsels” en dat zij hun “dringende plicht in te grijpen” erkennen.

Ook onderstreepte de Heilige Vader de benarde situatie van kinderen, “gewond in lichaam en ziel als gevolg van conflicten en oorlogen” en “andere onschuldige slachtoffers van onzinnige haat van volwassenen”. De paus vervolgde: “Het acepteren en delen in het lijden, leidt tot een zinvol ondersteunen van gezinnen van zieke kinderen. Hiermee wordt een klimaat van vrede en hoop gecreëerd en zullen ze zich omgeven voelen door een grote familie van broers en zussen in Christus.”

Wereldziekendag wordt elk jaar gehouden op de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. (CNA/KN)