Paus: ‘Gezin en arbeid verzoenen’Paus Benedictus XVI heeft zaterdag in de context van de huidige economische crisis aangedrongen op oplossingen om gezin en arbeid met elkaar te verzoenen. Paus: ‘Gezin en arbeid verzoenen’Paus Benedictus XVI heeft zaterdag 15 oktober in de context van de huidige economische crisis aangedrongen op oplossingen om gezin en arbeid met elkaar te verzoenen. De paus deed dit bij de ontvangst van de deelnemers van het internationaal congres van de stichting ‘Centesimus annus’ over de relatie tussen gezinnen en bedrijven.

Benedictus XVI zei dat de huidige economische crisis met banenverlies bijzonder zware repercussies tot gevolg heeft op de gezinnen. “De economie mag niet enkel focussen op winst maar moet ook rekening houden met de belangen van het gezin, basiscel van de samenleving”, zei Benedictus XVI.

“Het is niet de taak van de Kerk om een strategie te bepalen om uit de crisis te geraken, maar de christenen moeten vormen van solidariteit ontwikkelen die het algemeen belang bevorderen”, aldus de paus. “Vandaag heeft de economie meer dan ooit nood aan het gezin om een menselijk gezicht te hebben”, aldus Benedictus XVI. (Rknieuws.net)