Paus aan gezinnen: evangeliseer (foto: AP)Gezinnen die leven voor Christus behoren tot degenen die de kerkelijke opdracht tot een nieuwe evangelisatie uitvoeren. Dat zei paus Benedictus gisteren voor het Angelusgebed in zijn zomerverblijf in Castel Gandolfo. Gezinnen die leven voor Christus behoren tot degenen die de kerkelijke opdracht tot een nieuwe evangelisatie uitvoeren. Dat zei paus Benedictus gisteren voor het Angelusgebed in zijn zomerverblijf in Castel Gandolfo.

Paus aan gezinnen: evangeliseer (foto: AP)De paus ging nader in op de zondagslezing uit de brief van de apostel Paulus aan de christenen van Filippi, een brief over het mysterie van Christus’ incarnatie en ontlediging, maar ook van zijn verheerlijking. “Dat geheim is één geworden met het leven van de apostel Paulus (…), die schreef ‘Voor mij te leven is Christus…’.”

“De dood en verrijzenis van Christus vormen het Goede Nieuws dat vanuit Jeruzalem alle volkeren en landen moet bereiken en alle culturen van binnenuit moet omvormen, om die ontvankelijk te maken voor de fundamentele waarheid: God is liefde; hij werd mens in Jezus en door het offer van zijn dood heeft Hij onze mensheid gered van de slavernij van het kwade en haar een betrouwbare hoop gegeven."

“Vandaag leven we in een periode van nieuwe evangelisatie”, aldus de paus. “De medewerkers aan die missie zijn de mannen en vrouwen die zoals Paulus kunnen zeggen ‘Voor mij is leven Christus’. Mensen, gezinnen, gemeenschappen, die besluiten te werken in de wijngaard van de Heer; die geen andere vergoeding vragen dan deelname aan de missie van Jezus en diens Kerk.” (KN/Zenit)