Gianna Beretta Molla - patroonheilige WereldgezinscongresDe Italiaanse heilige Gianna Beretta Molla en paus Joannes Paulus II zijn wegens hun inzet voor het gezin en de gezins­waarden uit­ge­roepen tot patroon­heiligen van het Wereld­gezins­congres dat van 22 tot 27 september 2015 plaats­vindt in de Amerikaanse stad Philadelphia. Gianna Beretta Molla - patroonheilige WereldgezinscongresDe Italiaanse heilige Gianna Beretta Molla en paus Joannes Paulus II zijn wegens hun inzet voor het gezin en de gezinswaarden uitgeroepen tot patroonheiligen van het Wereldgezinscongres dat van 22 tot 27 september 2015 plaatsvindt in de Amerikaanse stad Philadelphia.

Dat heeft aartsbisschop Charles Chaput van Philadelphia bekendgemaakt. Voor de bijeenkomst worden tienduizenden gezinnen en afgevaardigden van gezinsverenigingen uit de hele wereld verwacht. Mgr. Chaput verwacht dat ook paus Franciscus naar Philadelphia komt voor de slotwake en de slotviering van het congres.

De Italiaanse Gianna Beretta Molla werd in 2004 heilig verklaard. In 1961, toen ze al drie kinderen had, werd ze opnieuw zwanger. Op het einde van de tweede maand van haar zwangerschap voelde ze een acute pijn, waarop artsen een tumor vaststelden en haar adviseerden abortus te plegen. Gianna weigerde. Op 21 april 1962 schonk ze het leven aan een dochtertje, Gianna Emanuella. Zeven dagen later overleed zij, op 38-jarige leeftijd.