Andy Penne over de Heilige MartinusAndy Penne, pastoor van de parochies Bever, Galmaarden en Tollembeek – zo’n 20 km ten westen van Brussel, heeft vier nieuwe catechesefilmpjes op YouTube gezet. Optimaal gebruik van internet voor catechese en evangelisatie! Andy Penne, pastoor van de parochies Bever, Galmaarden en Tollembeek – zo’n 20 km ten westen van Brussel, heeft vier nieuwe catechesefilmpjes op YouTube gezet. Optimaal gebruik van internet voor catechese en evangelisatie!

Klik op de plaatjes voor het filmpje in een nieuwe scherm.

Andy Penne over de Heilige Martinus

Heilige Martinus

Het eerste is het verhaal van de Heilige Martinus. In vele kerken zien we de afbeelding van de heilige Martinus die zijn mantel doormidden snijdt. Een aantal Sint-Martinusparochies in Vlaanderen en Nederland kreeg het filmpje heel snel gemaild en ging er mee aan de slag.

Pastoor Penne over de Consecratie

Consecratie

Het tweede filmpje is een antwoord op een vraag om nu eens uit te leggen wat de consecratie is. Op het einde van het filmpje is ook de gezongen consecratie te zien.

Pastoor Penne over de Rozenkrans

De Rozenkrans

Het derde filmpje wil beantwoorden aan een vraag die velen stellen: hoe moet je nu een rozenkrans bidden. Veel mensen hebben een rozenkrans en weten wel dat je er Onze Vaders en Weesgegroeten moeten aan bidden maar de rest is minder bekend.

Pastoor Penne over Kerstmis

Kerstmis

Het vierde is – in het zicht van Kerstmis – het kerstverhaal. Kijkend naar de kerststal, lezen we het evangelie van Kerstmis. Daarover gaat het voor ons, christenen, met Kerstmis.

De opnames van deze filmpjes vonden plaats in de Sint-Martinuskerk van Tollembeek.